Història del "Tonet"

De Casa Escolà cal destacar la història moderna de la nostra empresa, representada en el “Tonet”.
Després d’una llarga trajectòria d’elaboració de coques, es va intentar donar un nou impuls a la coca de recapte. Es va començar a experimentar amb altres productes, aprofitant el meravellós mercat que teníem al nostre abast: el bacallà, les gambes, diferents varietats de bolets, etc., fabricant noves coques que tingueren una molt bona acollida entre els nostres clients. Tot i això es volia trobar una cosa més especial i única.

Paquito Farrús i EscolàEn Paquito Farrús i Escolà, pastisser i xef de cuina, es posà en marxa i creà una nova manera de veure la coca de recapte, mirant-la com un producte de categoria i fent-la present en banquets i àpats importants. Així, tallà una coca a quadrets petits i els decorà com canapès, utilitzant productes d’alta qualitat com, el bacallà de Noruega, salmó d’Islàndia, tonyina del Mediterrani, bolets de bosc, gambes de Palamós, anxoves de l’Escala..., fent així una coca innovadora mai vista a les fleques de Lleida, i acabà donant-li el nom de “Tonet” en memòria del nostre avi Antoni Escolà.

El “Tonet” es va començar a vendre com un àpat de les festes de Nadal i cap d’any de 1996. L’èxit va ser espectacular, fins al punt que ens la demanaven pràcticament cada dia i per a tot tipus de celebracions, tant familiars com d’empresa. Avui en dia és marca registrada de Casa Escolà i un dels productes estrella de la nostra empresa.